Buđenje u mirnoj uvali, gde se kroz pogled na površinu vode vide morske zvezde i jata riba?
Odmor na jedrilici  uz najlepše zalaske sunca na Mediteranu?
Obilazak tri različita ostrva u sedam dana?


Putovanje uz jato delfina i obilazak jednog od najvećih morskih parkova u Evropi – nacionalnom parku Alonisos?

Iskoristi Last minute ponudu od 27. juna do 03. avgusta, da obiđeš neka od najlepših ostrva Grčke (Skiatos, Skopelos, Alonisos), provodiš večeri uz zalaske Sunca, budiš se i kupaš u prelepim uvalama. Doživi leto na nezaboravan način i ne propusti sedam razloga da uploviš u sedmodnevnu morsku avanturu:

1. Buđenje u prelepim uvalama kristalno plave vode.

5

 

2. Obilazak tri različita ostrva u sedam dana: Skiatos, Skopelos, Alonisos

Jedrenje Severnim Sporadima, započinjemo iz luke Volos, odakle odlazimo prvo na ostrvo Skiatos. Ostrvo Skiatos pripada ostrvskoj grupi severni Sporadi, nalazi se u zapadnim vodama Egejskog mora. Prvi susret sa Skiatosom je belina i neodoljiva arhitektura morskih gradova, kuća sa plavim prozorima, načičkanim egzotičnim cvećem i rastinjem od najdrečavije ružičaste boje do niza palmi koje izviruju između kuća u uskim morskim uličicama. Glavni grad i luka je Skiatos.

7

Ovo ostrvo predstavlja pravu riznicu od preko 66 plaža. Na jednoj ćete naći najsitniji pesak, na drugoj party koji ne prestaje, na trećoj talase koji pozivaju na surf.

3. Poseta jednoj od pet najlepših plaža na svetu: Kukunaries

Plaža Kukunaries, plavetnilom svoje vode daje utisak da ste otputovali pravo u neke od najegzotičnijih mora, svrstana je zbog svoje lepote u pet najlepših plaža sveta.

I to je tek početak priče o Skiatosu, koji je zbog svoje atmosfere proglašen mondenskim letovalištem u kojem u potrazi za delićem raja dolaze i slavne holivudske zvezde.

Skiatos je živahan morski grad i luka, sa bogatom ponudom taverni, restorana, kafića, kao i velikom broju radnjica za “morski” shopping…

4. Kokteli sa lubenicom nezaboravnog ukusa su “must” za probati na Skiatosu uz obaveznu posetu  vrelom noćnom životu

14

Bogata istorija Skijatosa, beleži i trenutak u 14. veku kada je sagrađen zamak u Skijatosu, kao odbrana od tadašnjih pirata. Zamak i dan danas izgleda veličanstveno i neizostavna je tačka u obilasku Skijatosa.

5. Najlepši zalasci sunca na Mediteranu, upravo se mogu videti u Sevenim Sporadama

11

12

Nakon ostrva Skijatos, krećemo na drugu tačku našeg putovanja, u posetu ostrvu Skopelos. Sećate se holivudskog mjuzikla Mamma mia sa Meril Strip u glavnoj ulozi?

Ekipa filma se nezaboravno zabavila snimajući film u na ovoj lokaciji, čak se i Meril Strip zaljubila u nestvarnu atmosferu ovog ostrva.

mamma_mia_12

Skopelos je ostrvo smešteno u centru severozapadnog Egeja, istočno od Peliona i severno od Evije, drugo je po veličini među Severnim Sporadima. Krasi ga tradicionalna ostrvska arhitektura, kuće sa drvenim balkonima, uske uličice i pregršt lokalnih taverni.

Glavni grad Skopelosa, Hora, prepoznatljiv je po svojim uskim ulicama koje vode visoko u brdo iznad grada, odakle se pruža veličanstven pogled na zaliv i ostrvo Alonisos u daljini.

1

Oblast Egejskog mora oko Skopelosa i Alonisosa proglašena je za prirodni rezervat zaštićen zakonom, zbog velikog broja morskih vrsta koji žive na ovom mestu. Jedna od njih je i ugrožena mediteranska foka.

2

6. Otkrijte zašto su holivudske zvezde bile opčinjene egzotikom Skopelosa i oduševljene njihovim morskim specijalitetima

Ostrvo Skopelos je poznato po neverovatnoj kuhinji. Jedan od specijaliteta je i hobotnica, koju svaki ljubitelj ne može da odoli, a da ne proba.

7. Uživajte uz jata delfina i kupajte se u blizini jednog od najlepših morskih parkova u Evropi – parku Alonisos

Nakon ostrva Skopelos, dižemo jedra u pravcu jedne od marina i ostrva Alonisos na kojem će nas sačekati prizori jata delfina, morskih foka, retkih vrsta kornjača, crveni korali i neverovatna priroda.

f

Foke,  stanovnici  mora oko ostrva Alonisos 🙂

Nacionalni park Alonisos obuhvata okolna ostrva i more između njih. Osnovan je 1992. sa ciljem da se sačuvaju ugrožene lokalne vrste, pre svega sredozemna foka, ali i mnoge druge vrste koje uživaju u kristalno plavoj vodi, kao što su kornjače, delfini, retke vrste crvenih korala.

U oko ostrva Alonisos, delfini su čest prizor.

Delfini

Alonisos je treće u nizu ostvro arhipelaga Sporade. Glavni grad je Patitiri, iznad kojeg se na najvišoj tački ostrva nalazi tradicionalno selo Horo, atraktivna turističa atrakcija.

p

Stanovnici su nekad živeli u selu Hora na brdu, a u luci su bile samo prese za vino. Na najvišoj tački Hore nalazi se nekoliko manjih trgova, taverni i kafea, u uskim morskim uličicama, odakle se može posmatrati jedan od najlepših zalazaka sunca na Mediteranu.

Za kraj pogledajte kako smo se proveli prošle godine na jedrenju Jonskim ostrvima:

Last minute ponuda:

27.07. – 03.08.
Ukrcavanje u Volosu (820 km od Beograda)
Cena sedmodnevnog jedrenja: 450 400 evra po osobi.
U cenu uračunat smeštaj na brodu, skiper i sve takse i marine.
Više informacija na linku

Ukoliko ste zainteresovani, kontaktirajte nas ovde: