Sezona 2019-ta je uspešno iza nas. Naša jedrilica je uspešno izdržala sve što smo joj servirali u prošloj godini. Tačnije bili smo 21 nedelju na vodi, između ostalog, održali smo tri škole za skipere i naši polaznici su uspešno dobili njihove dozvole i što je mnogo bitnije – potrebno znanje da se postepeno otisnu sa kopna – za početak sa svojim prijateljima, porodicom ili kolegama sa kursa (što toplo preporučujemo).

Analizirajući škole za skipere koje su iza nas, došli smo do zaključka da je optimalni broj za kvalitetnu školu 5 polaznika. Iako je kapacitet broda 8 putnika plus skiper, za rad sa polaznicima škole za skipere – petoro optimalno. Fokus nam je bio na docking/undocking u lukama na Sporadama, što se pokazalo kao jako korisno prilikom samostalnog iznajmljivanja jedrilice od strane polaznika škole za skipere.

U predstojećoj sezoni su u planu 5 novih termina za školu skipera. Tri škole će biti održane tokom aprila i maja, a preostale dve planiramo za kraj septembra/početak oktobra. U planu nam je i dopunski kurs za naše stare polaznike, sa osvežavanjem znanja kao i dodatnom obukom sa akcentom na usavršavanje jedrenja; korišćenje spinaker jedra, planiranje duže plovidbe (Volos-Skiros-Ikaria-Volos). Više informacija uskoro!

Više o terminima u 2020 godini kao i o samom kursu: