Jedrenje otkriva vašu novu stranu, upoznaje vas bolje sa sobom i ljudima koji vam znače. Mali prostor čini čuda, otkriva karaktere, počinjete da čitate ljude, jer ste svi upućeni jedni na druge i kao u kući Velikog brata. Prava prijateljstva postaju jos čvršća. Jedrenje zauvek menja percepciju putovanja. Nije tačno da se odmah zaljubite ili ne, postoji i sredina. Pasija kojoj treba da date vremena da se probudi. “Then, once you get up on that train, there is no way back”. Navučete se na adrenalin, na činjenicu da svakog dana gledate nešto novo i mozak traži još.

Postoje stvari koje morate da znate pre nego što se zaputite na jedrenje. Na jedrilicu ne pozivate ljude za koje niste sigurni da će se snaći, jer na tako malom prostoru sve postaje još izraženije. Dobar izbor i procena zagarantovaće vam najlepše dane odmora. Pre svega morate da budete tim, da sarađujete, brinete jedni o drugima.

I sada kada pogledam unazad, mogu samo da pokušam da nabrojim neke od neverovatnih iskustava sa jedrenja: Susrete sa jatima delfina, magične zalaske sunca, miris mora,  buđenje uz prve sunčeve zrake, jutarnje kupanje, svakodnevno upoznavanje sa novim ostrvom i njegovom pričom, skrivene pećine i još mnogo, mnogo avantura koje će vas promeniti zauvek.

Captain Peter