Treba imati u vidu da se prtljag koji ćete poneti na jedrenje razlikuje u periodu u kojem boravite na jedrilici, kao i u regionu koji posećujete. U nastavku teksta nalazi se spisak stvari za sedmodnevno jedrenje Grčkom u letnjim mesecima – jul/avgust.

Odeća

Slojevita odeća igra važnu ulogu na jedrenju. Jaknu-šuškavac, majicu dugih rukava, čak i topliji duks – spakujte. Temperatura može znatno da opadne u večernjim satima i isto tako da se poveća već sa prvim sunčevim zracima. Uzmite u obzir da ćete dok jedrite sigurno biti mokri. Ukoliko se niste pokvasili, to znači da niste dobro jedrili 🙂

Obuća

Osim standardne letnje opreme klasičnog turiste (bele japanke, crne japanke, cipele za ples), na jedrenje bi trebalo da ponesete jedan komad obuće koji ne ostavlja tragove. Patike sa belim đonom, „starke“ ili brodarice su idealne. Izbegavajte kretanje bosi po jedrilici, barem prvih par dana dok se ne upoznate sa rasporedom na jedrilici i drugih a-joj-nisam-video predmeta.

Jedriličarski aksesoar

Šešir! Biće vam najbolji drug ukoliko ne želite da provedete odmor namazani pavlakom u hladu dok se vaše društvo provodi i jedri. Preporuka je da šešir ima petlju kojom se vezuje za svog vlasnika. Kačket možete takođe poneti pod uslovom da vam ne smeta nadimak – onaj sa crvenim ušima i belom glavom. Ponesite naočare za sunce, kremu sa sunčanje, mini apoteku – posebno ukoliko ste na nešto alergični.

Ono bez čega nikako ne bi smeli da krenete na jedrenje je – novac. Uz pomoć njega, moći ćete da kupite sve što ste zaboravili sa ovog spiska 🙂

Sad sve lepo spakujte i spremni ste! Zbog ograničenog mesta, na jedrilicu ponesite platnenu torbu, koju lako možete da odložite u brodske pregrade. Koferi su teški i zauzeće puno mesta za odlaganje.

Ostalo je na vama… Dobra knjiga, lula, gitara ili laptop krcat filmovima koje niste stigli da odgledate… Upotrebite maštu! Ipak ste na zasluženom odmoru!